TRAINING BEHEERSYSTEEM GEOVISIA EN GBI

Beheersysteem Openbare Ruimte

Als beheersysteem voor het beheer van de openbare ruimte (BOR) zijn er verschillende softwaresystemen beschikbaar. Voorbeelden zijn:

• Gisib van de DG-groep,
• GB van Groenestein,
• IAsset van IAsset BV en Westenberg,
• Obsurv van de Sweco,
• Kikker BRUTIS van Riodesk,
• GBI-World van Anteagroup,
• GeoVisia van Progresity.

Ik geloof dat niet specifiek één pakket de beste is. Het beste is om de keus af te laten hangen van wat het beste bij je past. Voorheen kon iedere vakdiscipline dat voor zichzelf bepalen. Ook nu zijn er nog wel gemeenten die meerdere verschillende software gebruiken voor verschillende disciplines. Tegenwoordig wordt er meer integraal gekozen voor een eenduidige oplossing. Dat heeft veel voordeel op het gebied van technisch applicatiebeheer (ICT) en het functionele applicatiebeheer. Eén platvorm is efficiënter en sluit meer aan bij de hedendaagse informatie -opslag -verwerking -ontsluiting.

Specialisatie

Geopositie is gespecialiseerd in GeoVisia en GBI-World. Deze beheersystemen zijn beide gebouwd op het GeoVisia framework. De kaart staat hierin centraal. Het is de ingang naar de informatie. Vaak informatie rondom de openbare ruimte. Voor beide systemen verzorgt Geopositie voor de klanten de volledige implementatie, maar daarnaast ook de integratie van de data en de software binnen de bestaande beheerprocessen. Iets wat doorgaans nog wel eens wordt onderschat.

GeoVisia Office is primair voor het op orde houden van je informatie en het analyseren daarvan en GeoVisia Online is voor het muteren en bijhouden van de gegevens. Progresity ontwikkeld momententeel GeoVisia 7, een volledig Cloud-based omgeving waarmee met o.a. SCIP (Smart City Integration Platform) koppelingen worden gerealiseerd naar derden.

GBI-World is ook volledig in de Cloud. Via de API’s kan de klant zelf data uitwisselen. Verder is GBI-World voorzien van de Apps-bank voor de planning en begroting van diverse disciplines van de openbare ruimte. Hiermee worden bijvoorbeeld inspectieresultaten vertaald naar maatregelen per planjaar en de kosten daarvan. Deze gegevens worden weer opgenomen in de database. Hiermee kunnen vervolgens plankaarten of bestekstekeningen worden gegenereerd.

Training op maat

Iedere gebruiker is uniek. Ook wat hij of zij nodig heeft om zijn of haar specifieke taak uit te voeren met GBI-World of GeoVisia, maar ook in andere beheerprogramma’s of GIS systemen. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan vak-specifieke software zoals @Rasmariant of @Mapkit van Rolsch assetmanagement, @Moon van Montad voor de OV, @SAM van Sencon voor Gemalen en ET installaties, @MAW van Mous-Waterbeheer voor telemetriebesturing van rioolgemalen. Voor de een is dít interessant, voor de ander dát. Ik geloof dan ook in een training op maat. Wat is het kennisniveau en wat is de behoefte? Soms is één op één beter en soms groepsgewijs vanuit een bepaald vakgebied, een gezamenlijke visie of doelstelling. Dit boeit meer en enthousiasmeert de gebruikers.

Ook zo’n training?

Ga naar het contactformulier.