Profiel van Jacob Bijker

Mijn Drive

“Op zeker moment komt alles samen”. GIS is een zeer krachtige nieuwe ontwikkeling binnen het informatie en communicatie management. Ik ben overtuigd van het feit dat geografische informatie een groot verschil kan maken ten opzichte van traditionele vormen van informatie. Kaarten zijn altijd al van grote waarde geweest. Van oudsher vaak vanwege militaire doelen of het innen van belastingen. GIS maken dit nu vrijwel voor iedereen toegankelijk.

Met GIS is vrijwel iedereen in staat zijn eigen kaart  te maken. Het kan gaan om een kaart die laat zien waar u dit jaar aan het werk gaat. Of een kaart die risico’s rond een groot evenement in beeld brengt. Een sociaal-maatschappelijke-kaart met de problemen in de wijk, of een klachten-kaart van openbare verlichting die te weinig licht geeft omdat de paal te dicht tegen een boom aan staat. Noem maar op……..

Een goede kaart ondersteunt het werk. Van eenvoudige plankaarten tot integrale kaarten voor complexe ruimtelijke vraagstukken. Het kan gaan om eenmalige projecten, om continue actueel kaartmateriaal (referentiekaarten), maar ook vaak kaartregistraties in een beheersysteem voor het beheer van de openbare ruimte. Heel divers, prachtig om te gebruiken en om hiermee iets voor een klant te mogen betekenen.

Kansen voor de gebruiker

Veel organisaties hebben de data wel in huis maar moeilijk toegankelijk en wordt daardoor niet optimaal benut. Samen kijken we naar de mogelijkheden, de techniek en informatiebehoefte om daarmee de organisatie te versterken in de bedrijfsvoering.

Platform

GEOPOSITIE is de naam waaronder ik me beschikbaar stel als freelance consultant (o.a. specialisatie GBI (Anteagroup) en GeoVisia (Dataquint).

  • Advisering rondom het gebruik van CAD/GIS in uw bedrijfsprocessen
  • Projectleider bij dataoptimalisatie en inspectieprojecten
  • Gebruikerstrainingen GBI en GeoVisia
  • Applicatiebeheer
  • Uitvoeren van gegevensanalyses, mutatieverwerking, projecttekeningen, etc.
  • Intermediair richting uw software leverancier en ICT partners

Het werkgebied speelt zich veel af binnen de openbare ruimte. Er zijn echter ook tal van andere vakgebieden die hun voordeel kunnen doen met de nieuwe inzichten die GIS biedt. Te denken valt aan veiligheid, demografische analyses, accountmanagement. Sinds kort kijk ik zelfs met klanten naar de visualisatie van de gemeentelijke zorgtaken. Super enthousiast word ik daar van. Met welke bedrijfsinformatie in kaart zou jij je voordeel kunnen doen?

Voor een vrijblijvend advies: Ga naar het contactformulier

Persoonlijk profiel

Ik ben een mensen-mens. Ik probeer zo veelzijdig mogelijk in het leven te staan. Ik houd van mensen om me heen en dingen te doen die ergens toe leiden. Of dat nu mijn vak betreft of op sociaal maatschappelijk vlak, van beide geniet ik. Als mensen groeien door hen te helpen op welk gebied dan ook, daar word ik blij van.

Kijk ook naar mijn filmpje (op Youtube) zodat je mij wat beter leert kennen.