Een Beheerder, een duizendpoot

Herken je dit? Je bent #beheerder bij een #gemeente en daarmee verantwoordelijk voor het ‘reilen en zeilen’ van alle voorkomende taken binnen je #beleid- of #vakdiscipline? Je doet je uiterste best om het met name buiten allemaal goed te laten functioneren. Je bent een duizendpoot en specialist in je vakgebied. Er is echter een ding waar een Beheerder vaak niet zo blij van wordt ……. Beheerdata.

 

Beheerrrrrrrr

Datagedreven

Naast dat je zorgt dat het buiten allemaal gesmeerd verloopt ben je ook verantwoordelijk voor het aanleveren van financiële #rapportages, het inzicht verschaffen in je #areaal (hoeveelheden) en de kwaliteit ervan. Je zou graag goede keuzes willen maken op basis van juiste en actuele gegevens. Maar hoe doe je dat allemaal? Je bent goed in je vak, maar #datagedreven management is toch weer andere koek. Hoewel je weet dat het belangrijk is, stort je je toch het liefst op de dagelijkse praktijk, het primaire werk in de openbare ruimte.

Prioriteit

Je bent echt niet de enige beheerder die daar mee worstelt. Het #data- of #gegevensbeheer, noem het #assetmanagement, begint met de intrede van #GIS systemen en integrale #beheerprogramma’s meer en meer op een afzonderlijk vak te lijken, toch? #Revisies verwerken, #rioolinspecties inlezen, #VTA inspecties voorbereiden, een #weginspectie klaarzetten, noem maar op. Nu wordt dikwijls van de beheerders verwacht dit ‘er bij’ te doen, maar als beheerder vind je dit eigenlijk maar ballast. Je doet het wel, maar het liefst het minimale. Echt bedreven zul je er niet in worden want je prioriteit ligt dikwijls ergens anders.

Eenheid

Iedereen heeft natuurlijk weer zijn eigen ervaring en het is (gelukkig) ook overal weer anders. Misschien is er in jullie organisatie wel iemand actief met de #registratie van beheerdata. Goed geregeld zou je zeggen, maar ook dat heeft een keerzijde. Niet alle ict’ers kennen de context van de #beheerdata. Ze zijn dikwijls niet op de hoogte van de beheerprocessen. Als de beheerder en de #databeheerder niet dezelfde ’taal spreken’ hoe krijg je dan eenheid in #techniek, #uitvoering, #proces en #data? Best lastig, is het niet?

De juiste combi

Herkenbaar allemaal? Je zou misschien liever niet zo intensief met data bezig willen zijn, maar het is juist goed om beheer en data dicht bij elkaar te houden. Als beheerder bepaal je immers de kaders waarbinnen zich alles afspeelt. Een goede combinatie. Dat moet ook in de data terug te vinden zijn.

Aansluiting

GEOPOSITIE helpt gemeenten rondom beheerdata. In overleg met de beheerders richten we de #beheersystemen en de #databases (Oracle) zo in dat ook de beheerder zelf er goed mee kan werken, dat alles aansluit op beheerprocessen, de dagelijkse praktijk en de interne #bedrijfsvoering. We voorzien daarmee in een enorme behoefte. Onze specialisatie is #GBI6 en #GeoVisia. Echter, beheerdata en beheerprocessen verschillen in de kern niet zoveel van elkaar en daarom staan we ook open voor andere beheer-, CAD- of GIS-systemen.

Overzicht in beheer

Onze specialisatie is om verbanden te leggen tussen de dagelijkse praktijk in de #openbareruimte en de vertaling te maken naar zinvolle data binnen uw centraal beheersysteem, zodanig dat het beheersysteem het beheer ook daadwerkelijk kan versterken. Zo wordt beheer een stuk overzichtelijker.

Contact

Spreekt dit je aan? Doe dan gerust eens een belletje 0622040316 of meldt je aan via het contactformulier.

Ik ga er graag eens samen met jou voor zitten.