Reuzenberenklauw

Invasieve Exoten

Invasieve_Exoten

Reuzenberenklauw

Reuzenberenklauw

Vandaag 2 augustus 2017 heeft de EU de nieuwe lijst met #Invasieve_Exoten bekend gemaakt. Deze #groensoorten mogen worden verwijderd. Ze brengen het groen in onbalans, overwoekeren de inheemse soorten en bezorgen veel overlast. Deze Planten, schimmels en zoet-waterplanten waaronder de #reuzen_berenklauw en de #Smalle_waterpest zullen daarom vanaf vandaag ook onderdeel worden binnen het dagelijks #groenbeheer van uw #gemeente. De aanpak ervan zal meerdere jaren in beslag nemen. Waar staan deze invasieve soorten? Hoeveel zijn ervan? Welke maatregel is nodig? En wat kost dat dan? Typische beheervragen. Standaard maken deze soorten geen onderdeel uit van de #beheerdata of #beheersysteem voor de #openbareruimte. Het is nu wel verstandig dit op te nemen in uw beheerprogramma #gbi6 of #geovisia zodat u met een specifiek formulier (paspoort) deze gegevens kunt inventariseren en uw werkzaamheden kunt plannen. Voor meer informatie over de inrichting van beheer-, inventarisatie- of inspectie-projecten. Ga naar www.geopositie.nl