QGIS-Cloud

QGIS-Cloud

Een internet kaartje

Ik heb voor een klant net een meetproject afgerond. Het ging om het meten van #putten en #strengen van het #riool. @Geopositie heeft het hele traject verzorgd, van zowel de inwinning tot en met het verwerken van de gegevens in de #Oracle database van #GBI6.

Vaak wil je het liefst je data op een goede manier delen. Misschien wel tijdens het project via een kaartje op het internet. Voor #GBI6 en #GeoVisia kun je daarbij gebruik maken van ONLINE. Een geweldige tool waarmee je je beheerprojecten rechtsreeks van uit #GBI_Bewerken of #GeoVisia Office beschikbaar stelt aan de #buitendienst van de #gemeente of aan de aannemer.

QGIS-Cloud

Ik heb mijn meetproject van de #riolering eens in #QGIS gezet en ontsloten via #QGIS-Cloud. Data laden, opmaken, referentielagen toevoegen, uploaden en klaar. Prachtig.

QGIS-Cloud

QGIS-Cloud

Kan dit wel?

Natuurlijk hangt het van het project of van de doelgroep af of je gebruik wilt maken van deze #opensource oplossing. Anderzijds zijn gegevens, die toch al via landelijke services als open data beschikbaar zijn, nu ook weer niet zó bedrijfs- of privacy gevoelig. Zo kan QGIS best een leuke optie zijn om ook eens voor #beheerkaarten gebruik te maken van deze tool. Je moet dan natuurlijk wel de beschikking hebben over #QGIS, maar dat is bij de meeste #gemeenten wel al het geval.

Toepassingen

Mocht je de bedrijfsinformatie nu niet via QGIS op internet willen hebben, dan kun je wellicht wél denken aan informatie over een #festivalterrein, een #wandelroute door de stad, of een kaartje van de #kunstobjecten voor de toeristen. Super handig en geweldig #informatief.

Ook zo’n prachtige kaart op internet?

Ga dan naar de contactpagina  en meld je aan.